5 vacatures gevonden

Medewerker financiële administratie vastgoed

Zwolle - Lenferink Groep Zwolle

FUNCTIE Je voert administratieve werkzaamheden uit ten behoeve van de financiële administratie. Je beheert meerdere administraties en informeert en rapporteert aan in- en/of externe belanghebbenden en levert zo een waardevolle bijdrage aan een tijdige en juiste beschikbaarheid en overdracht van informatie of gegevens. Dit alles in nauwe samenwerking met de andere afdelingen binnen onze organisatie. TAKEN/VERANTWOORDELIJKHEDEN • Zorgdragen en zelf verantwoordelijk voor een correcte financiële administratie op grootboekniveau; • Uitvoeren van administratieve handelingen ten behoeve van betaalprocessen, diverse aansluitingen en controles; • Zorgdragen voor algehele bewaking van de administratie, signaleren van afwijkingen (budget), acties ondernemen ter bijstelling en rapporteren van de voortgang aan de Finance Manager; • Ondersteunen bij het opstellen van de maand- en jaarafsluitingen en beheren van de interne controles; • Facturatie; • Creditnota’s opstellen; • Uitvoeren van betalingen; • Betalingen boeken en het bewaken van het betalingsgedrag; • Beheren debiteurenbestand inclusief klantcontact; • Maandelijks opstellen van Debiteurenoverzichten; • Voorbereiden van kwartaal rapportages voor de verschillende vennootschappen; • Ondersteunen bij voorbereiding ’opstellen budget en jaarafsluiting.

5 September 2023 - lees meer ...

Financieel administratief medewerker Participatiewet m/v (24uur)

Schipluiden - Gemeente Midden-Delfland

Omschrijving Kom jij onze mooie, sociaal georiënteerde en kleinschalige gemeente versterkten? Als financieel administratief medewerker Participatiewet voer je diverse administratieve werkzaamheden uit met betrekking tot de uitvoering van de Participatiewet. Je draagt onder andere zorg voor de uitbetaling van bijstandsuitkeringen en debiteurenbeheer. Taken en verantwoordelijkheden Jouw taken bestaan onder andere uit het: • De aanvragen en mutaties verwerken van de PW, bijzondere bijstand, IOAW en IOAZ; • Het maken van herberekeningen; • Fiatteren van beschikkingen en rapportages; • Het verwerken van mutaties en aanvragen zoals energietoeslag; • Het controleren van gegevens op volledigheid, correcte verwerking, gedane betalingen etc. • Het opstellen van betaalruns

5 September 2023 - lees meer ...

Bedrijfsadministrateur projecten

Schiedam - Woonplus Schiedam

Als bedrijfsadministrateur projecten ben je dagelijks bezig met het beoordelen, analyseren, accorderen en uitvoeren van vastgoed gerelateerde administratieve werkzaamheden. Je zoekt proactief het verhaal achter de cijfers bij je collega’s van onderhoud en ontwikkeling en stemt veel af met de Business Controller Vastgoed. Maandelijks stem je met de projectleiders de financiële voortgang van de projecten af. Vastgoedadministratie is voor jou bekend terrein en je hebt zicht op de grote geldstromen binnen Woonplus. Je ondersteunt je collega-bedrijfsadministrateurs. Je maakt deel uit van ons vierkoppige team van bedrijfsadministrateurs. Jouw collega’s hebben weliswaar hun eigen specialisme (grootboekadministratie, salarisadministratie en service- en stookkosten), maar jullie werken goed en nauw samen. Jullie staan open voor het vergroten van jullie kennis door het rouleren van taken. Gezamenlijk zorgen jullie ervoor dat de bedrijfsadministratie soepel en optimaal draait. Daarnaast leveren jullie een belangrijke bijdrage aan het opstellen van de jaarrekening en de maand- en trimesterrapportages. Onze senior bedrijfsadministrateur ondersteunt jullie daarbij.

24 Augustus 2023 - lees meer ...

Financieel medewerker

Driebergen - ETP BV

Als Financial medewerker ben je in dienst bij ETP en ga je aan de slag om te helpen bij de verdere ambitieuze groei. Je kan zelfstandig de verschillende administratieve processen uitvoeren . Je voert het crediteuren en debiteuren beheer. Je onderhoudt en bewaakt de financiële stromen met de leveranciers. Je werkt samen met projectmanagement en rapporteert aan de Financial Controller en Operationeel Directeur. Je hebt een bedrijfseconomische opleiding afgerond en minimaal 1 jaar relevante werkervaring. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bent secuur en je hebt een sterk analytisch denkvermogen.

15 Augustus 2023 - lees meer ...

Senior Financieel Administratief Medewerker

Den Haag - Bollard Accountants & Belastingadviseurs

Ben jij de onmisbare steunpilaar in ons accountantskantoor? Je houdt van gestructureerd werken. Administratiewerk saai? No way! Jij bent de ster in ons team. De vaste sterke kracht die de directe collega’s begeleidt, de (assistent) accountants ondersteunt en zorgt dat alles intern op rolletjes loopt. Zoek je werk waar je je ervaring in kwijt kan? Waarin je je kennis kan delen en waar je je vermogen van superplanner kan uitleven? Word dan onze nieuwe Senior Financieel Administratief Medewerker. Wanneer je gaat werken bij Bollard Accountants & Belastingadviseurs, merk je meteen dat het net even anders gaat dan bij de meeste accountantskantoren. Hier draait het niet alleen om wat je kan, maar om wie je bent. Dat jij over de nodige kwalificaties beschikt, nemen we aan. En als er vaardigheden zijn waarin je nog training kunt gebruiken, helpen we je. Het is vooral je persoonlijkheid die we belangrijk vinden. Ben je betrouwbaar en een aanvulling op het team? Kun je zelfstandig werken en leg je gemakkelijk contact? Ben je loyaal? Dan ben jij de financieel administratief medewerker die we zoeken. Wat ga je doen? Jouw werkzaamheden bestaan vooral uit het verwerken van de boekhouding voor de cliënten. Je verzorgt de administratie (kas, bank, debiteuren/crediteuren) van cliënten, deze zijn in hoge mate geautomatiseerd. Je stelt de specificaties van grootboekrekeningen (zoals de activastaat) op en werkt de kolommenbalans uit, met onder andere de LJP en overlopende posten. Ten behoeve van de jaarrekeningen verricht je de voorbereidende werkzaamheden voor de assistent accountant. Je hebt contact met de cliënt om gegevens te verkrijgen. Begrijp je het al? Het administratieteam is de ruggengraat van ons kantoor! Schrik niet van het takenpakket. Naast voorgenoemde werkzaamheden, zijn er vier directe collega’s die vanwege jouw kennis op je zullen steunen. We hebben jouw ervaring nodig om de planning voor het hele team goed te laten verlopen. Maar wil je zelf gewoon even advies van een collega? Dat kan altijd; alle deuren staan open. Ook die van de partners.

4 Augustus 2023 - lees meer ...

Filteren